БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Паракливчето на света Петка Параскева кај Црн Мост од денес е украсено со икона изработена од битолчанката Зора Долеска со која му даде посебен одраз и сјај на ова мало светилиште. Со почитување на сите препораки и почеток во 10.30 ч. утре на ова место ќе се одржи богослужба во очи на празникот св. Петка.

Нека ни е за многу години.

Дејан Бучук Јанкуловски

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here