БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

“Битолската сала е многу стара и нема греење. Во есен и зима да тренираш таму е самоубиство. Кога влегуваш во салата, топката е како тула и не можеш да користиш „лепак“ затоа што е „замрзнат“.

Трениравме со термална облека, а понекогаш носевме и капи. Понекогаш немаше ниту топла вода во соблекувалните и тоа ги преминуваше сите граници.

Потоа во клубот дојде Жељко Бабиќ и со него имав разговори за продолжување на договорот. Имав одличен однос со хрватскиот тренер, но и нему му соопштив дека за мене е многу опасно да се работи во така ладна сала. Тоа се причините за моето заминување од Битола, а мора да потврдам дека Еурофарм Пелистер се разделивме на џенталменски начин“, вели Остроушко за ГОЛ. МК каде го имате неговото цело интервју во врска со заминувањето од РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here