БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

На 25.07.2018 г., во предвечерието на празникот во спомен на Чудата на Светиот Архангел Гаврил, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во манастирот на Свети Архангел Гаврил, во Довлеџик, Битола.

Предвечниот ум, кој ја создаде втората светлина, те направи заедничар на божествените (работи), тебе, Гаврииле, кој ја просветлуваш целата вселена и кој, навистина, ни ја откриваш од вечноста големата божествена тајна на Оној што се воплоти во утробата на Дева, Кој е бесплотен, и Кој стана човек за да го спаси човекот.

Извор ПППЕ

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here