На денешното издание на Скопје трча кое броеше околу 1900 учесници, меѓу најдобрата македонска машка конкуренција нашиот Кристиан Стојани заврши на 6тото место со резултат од 34:30 на 10 км, прв на трката беше Дарио Ивановски, втор Милош Ранчиќ и трет Атанас Анчевски. На трката учествуваа и други битолчани меѓу кои Димитар Петровски со освоено 4то место, Андреас Стојановски кој го освои 16тото место и организаторот на нашата трка Трчај бе Никола Димитровски кој што полека но сигурно го разбуди духот за трчање во нашиот град.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here