Во изминатите неколку дена во Маврово се одржаа Национални натпревари за скијање и Национален и Eвропски куп во сноуборд каде настапија и нашите млади битолчанчиња од Ски клубот Пелистер каде остварија победнички и значајни резултати и тоа во:

СНОУБОРД:
Андреј Мушуланов 3 златни, еден сребрен и два бронзени медали.
Евгениј Ристевски 5 златни, 2 сребрени и еден бронзен.
Ангела Ристевска: 1 златен и 1 сребрен.
Анамари Мушуланов: 3 златни, 4 сребрени и 3 бронзени медали.

АЛПСКО СКИЈАЊЕ:
Димитра Петровска 3 место U10 GS
Ангела Ристевска: 4 место U12 GS
Христијан Мицевски: 7 мeсто U14 GS
Ева Милевска: две први места U14 S&GS
Ана Дабиќ: DNF U16 GSL
Дони Петличковски: 10 место U16 GSL

Честитки до сите за постигнатите резултати!

Браво👏👏👏

Инфо Ски Клуб Пелистер