23 и 24 август од 2018 г. беа прекрасни денови за возење на европската Виа Централа…

…започнувајќи од Дунавјарош до Будимпешта и на крај до Кхлаба каде направивме одмор и поминавме вкупно 150 километри.

Денес од Кхлаба се упативме према Шаморин каде не фати дожд…

…но не се откажавме и предолживме за Виена возејќи 220 км каде најверојатно ќе не стемни.

Инаку како што ќе видите на фотографиите поголем дел од оваа тура е бајк-френдли…

…заедно со обележани знаци за сите велосипедисти…

Од нас да Ве поздравам сите вас кои не следите заедно со нашата поддршка без која немаше ова да го направиме Црвен Крст-Битола, Премиум пиво, Бабук, Пекара Булевар, Миг Травел, Алкалоид Скопје, Кожувчанка, Космос Компани, Cofee House,

ЈП Комуналец, ЈП Нискоградба, МПС, Скара Марија, Ел-Бох, Адвокат Бранко Колев, СН Финансиско друштво, Максидент, Џеко Пекара, Метал Апостолов, Queen Кавадарци, Мед-че Стојанов, ИПА Битола, адвокат Даниел Дани Ивановски, велосипедски клуб 15-ти Мај и www.babambitola.mk.

Графичка поддршка Ортограф и Петар Илиевски

За Битола, за Македонија Ве поздравува вашата Мартина!