Уште една тажна слика од животните во Зоолошката во Битола. Мајмунчето Лука од годиначе кое првиот роденден со торта го прослави во ЗОО Скопје до неговата моментална состојба која навистина немаме зборови како да ја опишеме.

Големи се и реакциите од загрижените Здруженија на граѓани кои бараат да се затвори ЗОО Битола поради нехуман третман на животните и Лука да се врати назад во Скопје.

Фотографии од Фејсбук група Шепасти Ентузијасти