Сите го знаеме препознатливото “Битолско чупе“ кое сега е заштитното лице на познатиот бренд Бимилк.

Но дали се сеќавате на некогашното “Битолско внуче“ кое беше присутно на амбалажите и како тоа изгледаше?

Ние заедно со Битолска млекара Ве носиме на едно убаво патување и враќање во минатото, каде ќе Ве потсетиме како изгледаше пакувањето на јогуртот на Битолска млекара заедно со тогашните заштитни лица, дедо и внук.

Со овие фотографии сакаме да ве вратиме во детството и барем на кратко да си ги вратите сеќавањата од тогашниот “најубав јогурт”.

Доколку и вие поседувате стари фотографии каде сте фотографирани заедно со амбалажа од Битолско кисело млеко или од другите производи од Битолска млекара истите можите да ни ги испратите и во транспатентен избор ќе учествувате за добивање на убави награди.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ!