hdr_vivid

Веќе во текот на следната недела и покрај тоа што не очекуваме целосна стабилизација на атмосферата што значи дека и понатаму ќе има локална нестабилност и врнежи, сепак нашата територија ќе биде под влијание на поизразено јужно воздушно струење кое од Африка кон нашата држава ќе донесе значително потопол воздух.

Ќе има услови за значителен пораст на температурите на воздухот кои речиси насекаде ќе се искачат над 20 степени, додека за Битола и битолско температурата ќе се задржи околу 20 степени . Во најтоплите региони од државата може да очекуваме и температури близу 30 степени.

Сето ова ќе биде проследено и со ветер од јужен и од југоисточен правец кој повремено ќе биде со засилен интензитет. Во продолжение погледнете ги очекуваните температури за следната недела во нашата држава меѓу кои и Битола :