Тенискиот клуб „Чакулески“ од Битола  заедно со општина Битола организираат детски турнир во црвен и портокалов тенис кој ке се одржи на 21.10.2023 година на трите нови тениски терени кои се лоцирани кај градскиот стадион. Оттука ги покануваме сите дечиња од нашиот град кои тренираат тенис да земат учество во овај турнир со што би го популаризирале тенисот како спорт во Битола, и се надеваме дека ќе имаме не само еден прекрасен турнир во детски тенис туку и една прекрасна забава која ке биде мотивација плус за сите дечиња уште повеќе да тренираат и да се успешни на сите турнири.

Инфо на официјалниот профил на Чаулевски или на телефон 070 841 362 Петар.