Денес за големиот ден Богојавление, Водици на 19-ти јануари 2022 г. после литургија во црквата Свети Никола во с. Трн се одржа фрлање на светиот крст во водите на река Црна, Осветувањето на водите го изврши отец Стеван Здравески додека Стефан Илиевски од Битола беше најсреќниот учесник на настанот.

Честитки за него и за многу години.