БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Учениците од медицинското училиште Д-р.Јован Калаузи: Станиша Станковиќ, Викторија Брдаровска, Моника Петреска,Кристина Котевска, Амела Алија,Маја Станкович, Никола Козаревски, Сара Бошевска и уште неколку ученици денес во 11 часот имаа дебата со евроамбасадорот во Македонија Самуел Жбогар, во која се дискутираше околу ЕУ, зошто Велика Британија излезе од унијата, erasmus+ и многу други теми поврзани со тоа.

Крајниот резултат беше интересна дебата – за ЕУ, филмската продукција по која Македонија станува препознатлива на светската мапа како медена земја, тековното реновирање на Офицерскиот дом и плановите за отварање на Europe House на крајот од Широк Сокак.
На следната средба ќе им се придружиме на овие средношколци во нивното еколошкото движење.
Модератор на дебатата беше Ванѓел.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here