Веќе со недели интензивно се работи во спортската сала „Боро Чурлевски“ во Битола. Еден од главните услови кои недостигаше веќе е исполнет. Битолчани се пофалија дека го решија долгогодишниот проблем со осветлувањето.

Имено, недостигаше светлина до потребниот број на лукса за одигрување на спортски натпревари и комплетно е променет системот на осветлување, па сите спортски или културни манифестации во спортската сала „Боро Чурлевски“ ќе се одбиваат под оптимална светлина.

Повеќе на Гол.мк