ДСУ “Спортска академија” од Битола зеде учество на државните натпревари “Гимназијада 2022” кои се одржаа на 12.05.2022 г. во Струмица и тоа во две категории, футсал женски каде што го освоија првото место и се државни шампионки, и фудбал машки, освоено трето место.

Честитки за сите.