БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Голема е радоста што ќе ја споделиме со вас драги битолчани. Донацијата што беше за обнова на големиот Крст на ридот над градот Битола кој е во непосредна близина на манастирот Св.Јован Богослов кај Германски е успешна:
СОБРАНИ СЕ СИТЕ ПОТРЕБНИ СРЕДСТВА ЗА НЕГОВО САНИРАЊЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈА.

На ден 21.07.2020 (вторник) во 16 ч. со богослужба ќе започни оваа реконструкција, ова нека биде воедно и покана до сите вас кои сакате да присуствувате или можате на било каков начин да помогнете. Сите сте добредојдени, Светиот Крст ќе си добие нов лик . Сите да сме здрави, живи и од Бога благословени.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here