БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Околу илјада вљубеници во трчањето утрово ќе си ги пробаат силите со самите себе и со другите на третата трка „Трчај бе“ во Битола. Едни тргаат со намера да срушат свој личен рекорд или рекорд на трката, за други, ова е денот во годината кога го гледаат својот град во поинакво издание. Имам пеперутки во стомак, вели битолчанката Маја Трипуноска, која трета година ќе учествува на трката, која годинава е и Балканско првенство во полумаратон.

Повеќе на Умно.мк

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here