Зимските денови започнаа. Снежните врнежи во акумулацијата Стрежево формираат импресивни пејзажи кои нудат „визуелен празник“ за љубителите на природата и фотографијата. Сите овие убавини придонесуваат зимата да ја доживуваме како вистинска бајка.

Зимата е едно убаво и интересно годишно време. Навидум сѐ е некако мирно, а сепак е раздвижено. Бистрите потоци го немаат веќе својот бучен жубор бидејќи нивниот воден тек е делумно замрзнат. Дрвјата веќе одамна ја изгубиле својата раскошна крошна и ја замениле со своите зимски одела.

Да уживаме заедно во раскошот на зимата и убавините што ни ги нуди јануари, месецот на инспирација и надеж, период на празници во годината кои ни нудат сила која не охрабрува во борбата со животните предизвици.

ЈП СТРЕЖЕВО БИТОЛА

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here