Шкорпија со димензии од 3-4 см. се појави во дневната соба на битолчанец кој живее во населбата Баир во Битола. По негово кажување ова не било првпат и досега неколку пати исти шкорпии биле забележани на оваа локација.

Битолчани бидете внимателни!

Шкорпијата во дневната соба на Бајро, фотографија на Александар Маруш