Широк Сокак беше претесен за големиот интерес на битолчани каде мажоретки од Херцег Нови, Црна Гора во придружба на градскиот оркестар и кловнови одржаа дефиле во чест на “Празникот на мимозите” . Дефилето се одржа на Широк Сокак каде учесниците на битолчани им подарија свежи мимози.

Фото Петар Ставрев