Најнов производ од палетата на Jamieson во Македонија е Jamieson Селен екстра силен 100 mcg кој е антиоксидативна поддршка и помага во одржување на здрави клетки и ткива на организмот.

Селенот е минерал присутен во многу видови на храна како што се: морски школки, јастог, туна, остриги, говедско, мисиркино и пилешко месо, ориз, лук, пченка, зрна од соја, семки од сончоглед и бразилски ореви кои се најбогатиот извор на селен и се препорачуваат само во мали количини. Во човечкото тело најмногу е присутен во црниот дроб и бубрезите, панкреасот и тестисите кај мажите.

Селенот покажува позитивни ефекти кај разни забоолувања, туморозни состојби, стерилитет како и при детоксификација на телото од хронична изложеност на радијација, хемотерапија, токсични метали и хемикалии. Активно учествува во зајакнување на функцијата на имунолошкиот систем и ја поддржува функцијата на тироидната жлезда.

Придонесува за нормална функција на имуниот систем

  • овозможува за штита на клетките од оксидативен стрес
  • помага во одржување на здрави клетки и ткива
  • придонесува за нормална сперматогенеза
  • придонесува за одржување на здрава коса и нокти

Формулацијата е создадена исклучиво од природни извори и е фармацевтски тестирана. Производот се произведува со 360 контролни точки и тестови за да се обезбеди негова целосна следливост, безбедност и чистота.

Пакувањето содржи 100 таблети

Побарајте го Jamieson Селен во вашата најблиска аптека.