Во емисијата „Два пати исто, но сепак различно“, разговараме со Љупчо Дојчиновски-Фујата.

Темата на интервјуто е музиката од тоа вереме, но и некогашната дискотека „Орфеј“ во Битола која била отворена некаде во далечната 1972 година.

Тој како ДиЏеј работел во неа во 1976-77 година. Како се забавувале и како успевале да соберат по 600 гости во просторот во кој беше дискотеката повеќе од разговорот во продолжение.

Тера ТВ

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here