Еврејската Шакира, или битолчани како што ја препознаваат Сара Ароести ова лето повторно со свој концерт во Битола:

На 21 Август 2018 година во 20.30 ч. НУ ЗМГ во Битола ќе се престави со нејзините ладино и сефардски хитови.

Инаку Сара Ароести е светски позната пејачка која е со битолски корени и благодарение на битолчанецот Благојче Андонов и неговото интервју

… заедно со нашата приказна за Куќата на Еврејската Шакира за првпат беше запознаена пошироката битолска публика.

Ова ќе биде нејзино второ гостување во Битола и во контакт со неа истата е многу возбудена.

Добредојде Сара, те очекуваме!