БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Ротинското езеро е број еден дестинација за битолчаните кои дали пеш или со велосипед сакаат на кратко да бидат во предел од зеленило, вода и планински масив кој потсетува на Швајцарските Алпи.

Се наоѓа во близина на с. Ротино до каде од Битола се оди по асфалтен пат на 13 км од центарот на градот.

Фотографии и видео од Снежана Атанасовска

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here