Ракомет – Куп на Македонија (прво коло) Еурофарм Пелистер – Шампион 40-13 (23-7)

Спортска сала „Боро Чурлевски“ – Битола
Гледачи: 500
Судии: Александар Ѓукоски и Александар Стефановски

Еурофарм Пелистер:
Секељи, Кизиќ, Мараш 1, Маџовски 1, Кукуловски 7, Марковски 6, Танкоски, Ристевски 7, Периќ 1, Костески 5, Велковски, Југовски 4, Ризовски 4, Обрадовиќ, Гуцевски 2, Табоада 2
Седмерци: 2/1
Исклучувања: 4 минути

Шампион:
Канг 1, Велјановски 5, Миловановиќ 1, Мирчески 3, Дебрешлиоски 2, Сотировски, Иванов 1, Кочаров
Седмерци: 2/1
Исклучувања: 4 минути

Членовите на младинската екипа на Еурофарм Пелистер: Марковски, Југовски, Ристевски, Ризовски и Гуцевски првпат оваа сезона настапија во сениорскиот тим и сите се запишаа во листата на стрелците во победата над Шампион.

РК ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР