Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на Конзулите и оваа есен продолжуваат со Битола во минатото. На оваа ретка колор фотографија е преставен новиот Дом на Големо Езеро на Пелистер заедно со остатоците од некогашниот дом кој настрада во пожар. Првиот дом бил значително поголем од сегашниот. Друго интересно што го забележуваме на фотографијата е тоа што сеуште не е изградено паракливчето св. Илија.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here