Денес сабота 15 Септември 2018 г. му дојде редот на шаловката за плочата која ќе го крепи првиот кат од Домот Копанки. Работите ги изведуваат стручни мајстори заедно со доброволци од Битола и членовите на ПСК Пелистер. Нека е аирлија и сите вие кои сакате да дадете допринос отворени се наменски сметки за санација на планинарски дом Копанки
“КОПАНКИ ЗА СИТЕ СИТЕ ЗА КОПАНКИ”

Денарска сметка
500 000000781459
Стопанска банка Битола

Девизна сметка МК075007010001290065 Стопанска банка Битола