БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Некогашниот битолски гигант транспортното претпријатие Транскоп од Битола во екот на своето најуспешно работење  имал  свои преставништа во Белград,Минхен и Хановер.Транскоп повеќе години опстојуваше и успешно работеше на територијата на бившите Ју простори,Балканот,Европа,Русија и Блискиот Исток.

Денес ги преставуваме некогашните негови први возила како и потпишувањето на договорот па отворањето на новата автобуска станица во Битола.

received_10154112542313991.jpeg

Финансискиот директор Димче Јанковски со еден од новите автобуси за меѓуградски сообраќај

received_10154112542273991.jpeg

Администрацијата заедно со шоферите пред новиот возен парк за меѓународен товарен транспорт

received_10154112541233991.jpeg

Финансискиот директор сликан со првиот автобус на Транскоп,Битола

received_10154112541598991.jpeg

Камион приколичар за превоз на тешка механизација,единстен во Македонија и шести во тогашна Југославија

received_10154112542068991.jpeg

Потпишувањето на договорот за изградба на новата автобуска во Битола

received_10154112542468991.jpeg

Отворањето на новата автобуска станица во Битола

Фотографии и инфо од Стојанчо Јанковски на кој јавно му се заблагодаруваме….

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here