Битолчани инвентивни. После големиот порој од дожд во текот на вчерашниот ден, кој буквално во еден саат ги преплави битолските улици, а најповеќе населба Баир или Бајро како шо милуваме да си го викаме, се појави нова река во Баирскиот реон, а битолчани, сеирџии, во фејсбук групата Битолски проблеми започнаа со доделување на име за реката…

Ви ги преставуваме најдобрите предлози:

  • Река Илинденска,
  • Западен Нил,
  • Црвена река,
  • Баирчанка,
  • Баирска река,
  • Нутела,
  • Кака река, па се до
  • Амди Бајрам и
  • Кока-Кола…

Да се надеваме дека на следниот референдум граѓаните покрај за Името ќе се изјаснат и за овие предлози… 😊😊😊