БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Во текот на последните два дена од престојот во Франција,од страна на домаќините беа организирани повеќе активности. Еднодневна посета на плажата Јута и воениот музеј на истата, посветен на истоварувањето на сојузниците во Нормандија и посетата на островот Татиху.

Во последниот ден беше организиран еднодневен излет на островот Монт Сен Мишел каде беше посетен манастирот на врвот на островот. Традиционално, на огромно задоволство на децата беше пешачењето по дното на океанот за време на осеката околу островот.

После заминувањето од Франција,на патот за Битола последниот ден од патувањето беше исполнет со активности при посетата на Минхен. Англиските градини и Баварскиот дворец во центарот на градот ги воодушевија сите ученици.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here