Полни раце пехари за Екстрим бајк тим на националниот куп во Костур, Грција.
Со вкупно 77 возачи од Балканот, но и пошироко, овој викенд се тркаа во Костур во 5 категории на една од технички најспремните Даунхил стази на Балканот. За нив ова е најголем успех досега на трка во странство со толку висока конкуренција!

Категорија сингл краун Јовче Даскаловски 1-во место,

Александар Фидановски 2-ро место

Категорија мастерс Бобан Петковски 3-то место

Категорија елит Боби Ивановски 5-то местоК

Категорија јуниори Ристе Тодоров oд MTB Oxygen

Боби Ивановски и Јовче Даскаловски во првите 5 најдобри времиња од сите 77 возачи! 

Екстрим Бајк Тим стана препознатлив амбасадор на екстремните спортови за Битола и Македонија.

Изразуваат голема благодарност до спонзорите СН Кредити, Ред Бул, ЈК Травел, Бимилк, Тринкс, Хамачи, Стикери.мк.