ФК Пелистер 1-0 ФК Академија Пандев, резултатот беше откриен уште во првото полувреме со голот на Анес Хот во 13-тата минута. Дел од навивачката група на Пелистер, Чкембарите верни на својот клуб ја следеја утакмицата од тобоганот на Олимписки Базен, додека нивниот транспарент достојно беше наместен на трибините.

Честитки за првата победа на ФК ПЕЛИСТЕР.

Фотографии ФК Пелистер и Чкембари Битола.