БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Болницата „Плодност“ беше дел од големиот караван „Напред розово“ и се вклучи во акцијата за борба против ракот на дојка.

Тимот од радиологот д-р Александар Ристески и радиолошкиот технолог Фанче Јованоска беа дел од овој караван, промовирајќи ги заложбите за рано откривање на ракот на дојка, како превентивна мерка која би го намалила степенот на заболени од оваа болест на денешницата.

Болницата „Плодност“ е значајна алка во синџирот на борбата против ракот на дојка.

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here