Кога е екстремно ладно во Битола, со температури кои го заминуваат минусниот 20 степен битолчани имаат изрека дека “Од што е ладно пингвините паѓаат во несвест”.

Оваа зима до сега пингвините во Битола имаа можност само неколку дена да поуживаат на -25 и можеби затоа ги немаме за везден во нашата Зоолошка на Тумбе Кафе. Доаѓаат на кратко и си бегаат.

Додека пингвините на битолчанецот Миле Кузманоски, без В, немаат гајле. Актуелни се по седум години и сеуште се споделуваат на социјалните мрежи.

Тој како што вели фотографиите не се негови и дека тој само ги соединува и прави да изгледаат интересно… Така е и навистина.
Поздрав Миле и освежи ја малце галеријата…

Разгледајте…