БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Денеска во месноста Кркардаш над црквичето св. 40 маченици во населбата Баир од страна на Боксерскиот клуб “Пелистерски Јунак” на ритчето беа посадени 850 мали борчиња.

Ова е продолжение на Велигденската акција каде исто така беа посадени 650 борчиња и за оваа 2020 година, вкупно 1500 нови бели дробови за почист воздух за битолчани и за нашата Битола… ни посочија од клубот

Да се надеваме дека садењето на дрвца ќе продолжи и ова ќе биде пример и за останатите граѓани и субјекти кои им го мислат доброто на нашиот град и битолчани.

Браво за јунаците. 👏👏👏

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here