Прошетката од хотел Молика на Пелистер, Копанки до м.в. Видиковец (1936 мнв) е планинарска патека со средна тежина и трае околу 1,5-2 ч. и попатно Ви овозможува да доживеете еден необичен дел од вашето планинарско уживање.

Природните форми на дрвата и камењата кои по оваа патека ќе ги сретнете многу потсетуваат на ликови кои сигурно ќе ги препознаете.

Од нас за првпат досега, ќе ви посочиме неколку кои доколку ја имате поминато оваа патека, сигурно ќе ги препознаете:

Дрвената чешма на угорничката
Вилата на Стив кондураџијата, кој знаеше да одмара по цел ден на ова место. П. Ставрев
Симба, Кралот Лав
Донатело
Т Рекс
Пелистерската Харфа
Дрвениот елен
Рафаело
Кермит
Бакнежот на скаменетите љубовници
Бункер од WWI
Осамена девојка
Пелистерскиот Саркофаг на Видиковец