Бабам Битола, Битола стари фотографии, Градот на конзулите и Тера ТВ заедно со вас ја започнуваме секоја недела прикажувајќи стари фотографии од нашата Битола и како нејзината “душа” изгледаше некогаш…На следната фотографија е познатата Пекмез чаршија, чаршија која беше преполна со анови, гостилници, дуќанчина, продавници за мед, џем и слатки работи поради кои и го добила своето име. Рушена во 50тите од тогашното градско раководство за потребата од големи народни плоштади.