Во текот на вчерашниот ден 16 Октомври 2019 г. за потребите на Македонската Радио Телевизија битолските Паркети одржаа концерт над кулата кај некогашна Средна Стоковна, од каде заедно со снимателите и екипата покрај добрата музика уживаа и во панорамскиот поглед над Битола.

Фотографија и видео на Сашо Ставрев.