Животот во денешно време е сведен на статистика. Статистика за ова, статистика за она, се и сешто. Има работи, до душа шо се навистина битни и потребни, а има и помалку битни.

Јас како искусен статистичар ќе се обидам да ви презентирам нешто по непознати статистички резултати од наши секојдневни испитувања.

Во Битола секој втор е кабадаја, а тој шо не е, или е од странство или од прилепските села.

Барса-Реал ја пренесваја во 180 земји, а статистиката вели 1 на 10 мажи не го гледаја фудбало, оти гледаја турски серии.

Секој 1 од 1000 мажи има еротски мечти со на попо жена му или ќерка му, а само еден на 7 миљарди има ќеф по попо и клисаро заедно.

3 од 10 к*рви почнаја да глумат манекенки, 2 фото модели, а останатите старлети. Ама џабе 100 марки се и вака и вака 100 и редно е легализација на проституцијата.

5 од 10 наставнички од 1-во до 4-то се викат Фанче, 3 се викат Цветанка и 2 Зоре, трето нема (шо викат во Прилеп).

Секоја фамилија во Македонија си има најлонче кај шо си ги чуват најлончината, а исто така секоја фамилија си има кутија од сладолед кај шо си ги чуват печените пиперки.

На 7 од 10 слави низ Битола се расправа за ВМРО и СДСМ, а на 3 слави од 10, после 1 сато Пелистер е Европски првак во Ракомет.

А исто така на секоја слава во Битола, после 1 сато, во просек има по 3 селектори, 7 економисти, 2 премиери, 4 претседатели, 3 љубовџии, 2 тепачи и 8 патриоти.

8 од 10 комшивки, одвај го чекаја сонцето за да го изват цревото и цел ден да прскат пред куќи.

8 од 10 од овие ѓупчината шо питат по Широк Сокак, цело лето ќе седат насонце, оти во зимата измрзнаја.

Сите Скопјани навиват за Вардар, само не признават.

Секој трет битолчанец во зима е подобар шофер од Кими Рајконен, а другите се од странство или од прилепските села.

Секој втор скопјанец има дечко, а тој шо нема ќе си фати.

Сега ве оставам во убаво здравје и за повеќе статистики пратете го нашио завод, секогаш имаме се шо вас не ви треба, а и да знајте дека секој втор плаќа паркинг, само не признава…

Автор: Виктор А.К.А. Башлак