БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Битола доби нов битолски СУПЕР МАРКЕТ сместен во некогашна Македонска банка. Битолскиот магацин Мак Гросер кој 27 години успешно работи во хорека каналот уште во 2016 година на Ат Пазар го отвори малото продавниче специјализирано за млечни производи „Јени Милк“, денес не израдува со нов современ маркет Јени.https://youtu.be/kD8GRrqODMgИмето е инспирација од самото Јени маало (Генимале) од местото каде што започнува целата приказна. Во внатрешноста во самиот маркет можи да се забележат стари фотографии од Битола, секојдневно да ги потсетуваат битолчани на убавината на градот.100% Битолски 100%Јенималски. Аирлија да е!

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here