Н Меѓународниот турнир Скопје Oпен кој традиционално се организира секоја година 10 години по ред од вкупно пријавени 21 нашиот Нинџуцу Клуб од Битола освоија 19 медали и се пласираја како второ пласирана екипа од вкупно 19 тимови од Македонија, Бугарија, Србија , Босна и Херцеговина, Турција и Црна Гора…

Нашите борци имаа одлични борби, извлекоја добро искуство и добро се дружеја. Имаше квалитетно спортско такмичење на кое учествуваа преку 200 борци. Ние со нашите борци настапивме во една дисциплина. Доколку барем неколку борци настапеја и во другите две дисциплини, големи шансите за нас беа да го освоиме и прво тимско место.

Во нашата дисциплина “Ne Wаza” бевме како тим првопласирани од сите тимови. Следно такмичење за нас е на 23 ти Ноември во Гостивар и двајца наши борци во ММА… Ни пренесе Сашко Мирчевски, тренер во Нинџуцу Клубот од Битола

Честитки за сите и големо браво!