Дел од победничката екипа на фудбалската репрезентација на Македонија во Палермо беа и нашите битолчани фудбалерите Кире Ристевски(4) и Стефан Спировски(20), заедно со бившиот голман Томе Пачовски (Пачата) кој е дел од ФФМ.

Фотографија Димитар Петковски