Со новите снежни врнежи кои не застануваат и во понискиот дел на Баба Планина на места имаме од над еден метар снег. Тоа на нашите вљубеници во природата, искачувањето и пешачењето можи да му направи мали проблеми и да ги забави во движењето, како на пример денес наместо како што е редовно за еден сат до Неолица на 1440 мнв, денес беше за три часа.

Фотографии испратени од Гоце Петковски