Прекрасен неделен сончев ден кој штета при изобилство од планини и снег да се потроши долу во градот. Покрај нас битолчани имаше и ресенчани, охриѓани, прилепчани, велешани, скопјани дури и грчки државјани. Возила паркирани надолж по целиот пат од паркингот кај хотелот Молика сѐ до половина пат каде што е стационирано некогашното Детско одморалиште….