Од 28 јануари до 03 февруари 2019 год во малата сала на НУ Центар за култура Битола ќе се одржи филмската ревија НЕДЕЛА НА МАКЕДОНСКИ ФИЛМОВИ.

Во овој филмски циклус ке бидат претставени 11 нови и постари филмови од реномирани
македонски режисери.
Оваа активност на Центарот за култура Битола ги најавува своите заложби за промоција на
македонската кинематографија. Во 2019 година очекуваме повеке премиери на македонски
филмови:

28-29.01.2019/ 20:00 ч. КОБРА-режија Игор Иванов-Изи

28.01.2019/ 21:00 ч. СОБА СО ПИЈАНО-режија Игор Иванов-Изи

29.01.2019/ 21:00 ч. ТРИ ДЕНА ВО СЕПТЕМВРИ режија Даријан Пејовски

30.01.2019/ 20:00 ч. ПАНКОТ НЕ Е МРТОВ режија Владимир Блажевски

30.01.2019/ 22:00 ч. КОПАЊЕ-режија Ивица Димитријевик/ Мартин Иванов

31.01.2019/ 20:00 ч. СКОПЈЕ РЕМИКС- група режисери

01-02.02.2019/ 20:00 ч. ИСЦЕЛИТЕЛ_ режија Горче Ставрески

01.02.2019/ 22:00 ч. ГОДИНА НА МАЈМУНОТ- режија Владимир Блажевски

02.02.2019/ 22:00 ч. ЏГАН- режија Вардан Тозија

03.02.2019/ 20:00 ч. ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА
СКОПЈЕ- режија Данило Шербеџија/Раде Шербеџија

03.02.2019/ 22:00 ч. БИКИНИ Мун-режија Милчо Манчевски

Проекциите ќе се одржат во малата сала. Цената
на картите е 100 денари

Понеделник 28 јануари до 3 февруари 2019 г.

Недела на македонски филм