Нашиот талентиран десетгодишен Евгениј Ристевски од сноуборд екипата на СК Пелистер се наоѓа на подготовки за престојната сезона во Австрија на познатиот центар Хинтертукс благодарение на соработката помеѓу СК ПЕЛИСТЕР и Сноуборд Клуб Полар под водство на Кирил Насков.

Овие тренизи се многу важна подготовка за сезоната и натпреварите кои доаѓаат.