Денеска од страна на младата ракометарка на РК Винда (Пелистер) од Битола, Марија Кузмановска (13),

Марија Кузмановска

за нејзината пријателка- грузиската репрезентативка Тинико Китесашвили,

Тинико Китесашвили

беа собрани парични средства кои се уплатија на сметка за помош во борбата со нејзината тешка болест.

Хуманоста не познава граници, овој пат од Битола до Грузија благодарение на младата битолска ракометарка и нејзините хумани пријатели од Битола.
Браво за Марија.