Дали ги паметите 84 сантиметри снег во Битола на 5 декември 1984 г. или минус 30.4 за Божик 1993 година..???

-28 степени целзиусови, Јануари 1979 г.

“Сабајлето кај 8 сато покојнио Менде Петковски на радио Битола кажа дека во Битола моментално е -30,6 степени.. После само петнаесеттина минути се јавија од РЕК и рекоа дека кај нив е ЦЕЛИ -36,00 степени… 93-та година… а 83-та година заврна многу, многу снег…80 цм. снек…од кај мене дома до кај еден другар (вечерта зеде бегалка) 500 метри со жената ги изодевме за цели 20 минути…УБАЈНИ….”- Димитрие Гиновски Гина