Денес двајцата битолчани Никола Треневски и Коран Костовски на спуст со нивните турно скии од м.в. Скрково имаа интересна средба со мало другарче кое си живее во регионот кај Нижеполе, на само 400 метри после рампата на патеката по Сапунчица.

Како што пишува Никола низ смеа, најверојатно на мечокот не му е дојдено до спиење во зима.


Видео на Никола Треневски. Благодарност до Горан Костовски за инфо.

.