БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

Мали Херои во соработка со Фондација Бибевски во акција за спроведување на најпознатиот метод во светот Земи Стерилизирај, Вакцинирај, Врати (ЗСВВ). Овај проект се вроди со плод и моментално имаме вкупно 100 стерилизирани кастрирани кутриња во 2019 година .

Моментално се уште се во тек бесплатните стерилизации / кастрации на сите бездомни кучиња во општина Битола и околината со цел намалување на бројот на бездомни животни.

Од Мали Херои најавуваат и многу други едукативни проекти за одговорно сопствеништво и справување на проблематика со напуштање на миленик, како и вклучување на вдомени кучиња во програмата на кастрации.

Од нас нормално поддршка. Другото го оставаме на вас и Фондацијата Бибевски. Респект за тоа што го правите.

Извор Здружение Мали Херои Битола