БИТОЛА, ул.Рузвелтова бр.18 тел.075 22 47 22, Нов пазар 075 44 57 40

КУД Илинден Битола бил дел од програмата за пречек на штафетата на младоста во 1984 година, заедно со познатиот битолски пејач Сефедин Бајрамов.
Штафетата на младоста пред да биде однесена на стадионот ЈНА во Белград на 25 мај, изминувала пат низ сите југословенски републики и речиси во сите градови, за пречекот на штафетата во секој град се организирала програма за соодветен пречек и испраќање.
КУД Илинден Битола како најстаро КУД во Битола било дел речиси на сите културни програми кои биле организирани за различни пригоди во својот град.

65 години чувари и презентари на македонскиот фолклор….

КУД ИЛИНДЕН БИТОЛА

Врати порака

Please enter your comment!
Please enter your name here